Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

μιαςπουταναφεραμε

                 Νέα βδομάδα λοιπόν και τις προηγούμενες μέρες φωτιά οι εξελίξεις. Χαμός από την όποια δήλωση κάποιου μαγκιόρου αλήτη, πανικός υπέρ  και αγιοποίηση της λεβέντισσας ...τραγουδοποιού και η χαρά των ούγκανων που απαρτίζουν την κοινωνία μας να ξεσπά από όλες τις κατευθύνσεις.  Οι περισσότεροι αριστερούληδες(και γενικότερα αταμπελάριστοι επαναστατες και τα ρεστα κρατατα ) είδανε την ,άλλοτε προφανώς αγαπημένη τους τραγουδίστρια, να ορθώνει αναστημα και να "την λέει"(??) σε έναν επίσης  πάλαι ποτέ αγαπημένο . Σαφώς τελευταία λόγω  ηθικής και γραμμής της ...τάσης τους δεν τους επιτρεπόταν να έχουν συμπαθεια /εμ/ , σε τετοιους ... παρωχημένους καλλιτέχνες. Τώρα ήταν η εποχή του ..Θανάση, του ..Σωκράτη, του εναλλακτικού βρε αδερφέ.
                Άλλάα.. η δέσποινα, και φωτογραφίες αυτής κατέκλεισαν τα  σόσιαλ γίδια  με το  (Α)λφα σε περίοπτη θε΄ση, με χαριτωμένα συνθήματα  παραφράσεις(?) τραγουδιών, κόκκινα ή κοκκινόμαυρα φόντα και πάει λέγοντας.  Αλήθεια απορώ τι το αποστομωτικό είπε η επαναστατημένη εδώ και χρόνια ψυχή. 
Όχι δεν τη  διάβασα . Ούτε του νότις ,του γιαννάκη του πλούταρχου ή των λοιπών Υπερ-προσωπικοτήτων . Υπάρχουν πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα πράγματα, και με ουσία, από το να αναλωθείς σε κάτι τέτοιο..
                Να για παράδειγμα, την αξιομνημόνευτη αντισυγκέντρωση  φοιτητών στην αθήνα(ο ιστορικός κάποτε θα γράψει "Ησαν μυριάδες μυριάδων"  ή καάτι τετοιο).   Εξαιρετικό θέμα να ασχοληθείς. ΣΑΦΩΣ, παίρνοντας θέση από το πισί σου , να αλλάξεις μια φώτο να δείξεις ευρηματικότητα.. Μπραβο σου φανταστικέ  τύπε . Εδώ τα παιδιά δε μπορούσαν να γράψουν ένα πανό-γιατί προφανώς δεν το έχουν ξανακάνει αν και 20 -25 χρονών -. Νομίζεις χρειάζονταν τη βοήθεια σου ή όόόόλων αυτών που σου κοινοποιούσαν τη φωτό, για να φανούν γελοίοι?? Μπα δεν τα χω με αυτούς σε αυτή τη φάση. Επιλογές κάνει ο καθένας και ο τρόπος ζωής είναι αν μη τι άλλο  εξ ολοκλήρου προσωπική επιλογή.
Αλλά εσύ τι έκανες; Όχι προχθές την ώρα της ..."αντισυγκέντρωσης" . Αλλά Τόσο καιρό. Εδώ και κάπου μερικές βδομάδες-δε θα αναφέρω προηγούμενες χρονιές μιας και έχουμε μόνο κοντινή μνήμη, όπου γίνονται όσα γίνονται.  Πήρες θέση;  Αποφάσισες ότι θα συμμετέχεις ,ενεργά, στις εκδηλώσεις; Μπα πάω στοιχημα,  στην καλύτερη να ανέβασες κανα αρθρακι για το πολυτεχνείο -μεγάλη η χάρη του- ή κανα επαναστατικό τραγουδάκι. Α και αυτό 2 μήνες μετά τον όποιο σάλο με τους διοικητικούς.
Στην αρχή όλοι ήμασταν σε αναμμένα κάρβουνα. οι παρατάξεις δώστου τις ανακοινώσεις για επιτροπές η συζητήσεις- καθολικές μα και συνάμα κλειστές - για το τι πρπει να γίνει απο το "Φοιτητικό Κίνημα" . Συμπαράσταση, ενεργή δράση, κουραφέξαλα. Στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας  για τον άλφα ή  βήτα λόγο τα πνεύματα κατευνάστηκαν. Και επιστρέψαμε στις ζωές μας.. Καμιά πορεία ,αποχή από το μάθηματακι λόγω πορείας, άιντε και καμια εκδήλωση ομιλία αγωνιστικών χαιρετισμών και μονολόγων..  Πάλι για τον άλφα ή βήτα λόγο παρέμειναν κλειστά στην Αθήνα εκπα και εμπ, όμως μεσα απο αυτό τι; μετά από αυτό τι;*
                Οι κινητοποιήσεις όταν  κυρίως δεν είναι Μ-Α-Ζ-Ι-Κ-Ε-Σ, είναι για να σπάνε , να μποϋκοτάρονται, να εκφυλίζονται. Και σαφώς όταν στα χέρια σου έχεις τα Μέσα μαζικής προπαγάνδας, ελέγχεις ομάδες που μπορούν να προβοκάρουν και μπορείς , με άμεση βοήθεια από τους "αντιπάλους" σου, να εφαρμόσεις ευκολότατα το "διαίρει και βασίλευε" , τότε μπορείς να μιλάς  για... Επιτυχημένες Ιστορίες,  και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε..
                *Όταν ακόμη και στο εσωτερικό του δυναμικού (Φοιτητικού και πανεπιστημιακών) δεν υπάρχει ενιαία πλεύση και στόχευση καποιου κοινού σκοπού, λογικό είναι   ...το φρούτο από την πολύ ωριμότητα να σαπίσει και να το φάνε τα σκουλήκια.  Και έχουμε υπεραύξηση των σκουληκιών τα τελευταία χρόνια.
                Και φαίνεται ότι πέραν του διαίρει και βασίλευε , χρησιμοποιείται εκτεταμένα το σκέλος των θεαμάτων  από το  |άρτος και θεάματα| . Είτε με το αγαπημένο κουσκουσ δημοσίων προσώπων ,, που αντί να έχουν φάει χι τόσο καιρό κανάλια  και φυλλάδες  στηρίζονται σε αυτό, είτε με τον χλευασμό-""σαρκασμό"" στο δρόμο που χάραξαν δημοσιογραφίσκοι με την ...ευφυΐα  του θεμου  ή άλλων.. ~και σαφώς το κλασσικό κυριακάτικο απόγευμα..    Όλα μέλι γάλααα


(O)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου