Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

2+2= ?


       

 Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων..μαθημάτων, παπαγαλάκια λογής λογής   να βομβαρδίζουν τη λογική μας με στρεβλές αλήθειες. Φτάνουν σε βαθμό τέτοιο που είναι να απορείς με το φόβο και την αποδοχή που λαμβάνουν.
            Των ημερών είναι η αμφισβήτηση των  νεκρών του Πολυτεχνείου, όπως ισχυρίζονται φασιστοειδή  -μέλη ή μη, εγκληματικής οργάνωση. Το ακούς στα καθεστωτικά ΜΜΕ , το ακούς στην τηλεόραση αν ακόμη τους κάνεις τη χάρη και βλέπεις, ακόμη περισσότερο το ακούς  στις σχολές , σε συνελεύσεις φοιτητών( αν θεωρούνται τέτοιες ακόμη).
            Ένα ...μάθημα ρουτίνας πλέον αποτελεί και η επιτυχία , το σαξέςς (ή σασεξ) στόρυ του  μπαρμπ' Αντώνη,  και άλλα που δεν χρειάζεται να πλατυάσω  επ αυτών, καθώς μια παρακολούθηση κάποιου δελτίου ειδήσεων  κανείς δύναται να καταγράψει  επαρκή λίστα .
            Όμως τι; Θα κάτσουμε αφού προς στιγμήν αναρωτηθούμε για τα λογικά μας και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την παράσταση; Θα κάνουμε ευθύς εξαρχής ..τουμπεκί;   Θα γίνουμε οι καλύτεροι,τους, μαθητές;  Θα παραμέινουμε τα προβατα προς σφαγή; Ή θα αποτελέσουμε  το λίπασμα για  κάτι  διαφορετικό;

"Και τι δεν κάνατε για να με θάψετε, όμως ξεχάσατε πως ήμουν σπόρος"   έγραψε πρώτος ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, και συχνά πυκνά θα το δεις σε κάποιο τοίχο , δίπλα σε βρισιές περί αιδοίων , θυρών , και λοιπών  ..όμορφων.

            Τι θα μας οδηγήσει στην εύρεση της απάντησης; Στη  στάση  που  θα κρατήσουμε απέναντι  στα γεγονότα και κυρίως στη δράση που θα πράξουμε απέναντι σε αυτά, στο "δάσκαλο" μα και την επιβολή των "αλλαγών" στο βίντεο εν προκειμένω; Κατ εμέ,  ο Φόβος  αποτελεί  βασικότατο στοιχείο και κριτήριο για ό τι  αφορά  το πως θα συμπεριφερθούμε. Όμως αλήθεια, φόβος για ΤΙ? Τι έχεις να φοβάσαι αν Βλέπεις ότι καθημερινώς σου μειώνουν τη προσωπικότητα σου τσαλακώνουν τα όνειρα και σου καταστρέφουν τι ζωή;; Τι έχεις να φοβηθείς όταν  το μόνο που έχεις να χάσεις από τη ρήξη απέναντι τους είναι η δουλεΊα;
Άβυσσος όμως η ψυχή που λένε..
            Πέραν του φόβου, το "ίδιον όφελος" είναι  παράγοντας  αλλοίωσης της αλήθειας πόσο μάλλον  όταν εκτός της βολής σε απλά στάδια, έχεις και τυχόν ..κέρδη. Σαφώς δεν αναφέρομαι στους στυλοβάτες της κατάστασης, αλλά στον κάθε """απλό""" άνθρωπο που  ορέγεται τη θέση του ανώτερου του σαυτή την κατάσταση , ή απλώς δε θέλει να χάσει την υπάρχουσα δική του. Για κείνον που όχι μόνο δεν σκέφτεται το  τετριμμενο μεν, αληθινό δε,   " μέλλον των παιδιών του" εντός ή εκτός εισαγωγικών, αλλά και δρα εγωκεντρικά σε σημείο αηδίας.
           
Πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση; πως θα έπρεπε;  Ας κάτσουμε να σκεφτούμε. Ας σκεφτούμε τι θέλουμε να είμαστε και πως θέλουμε να νιώθουμε όταν θα φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.  Για αρχή όμως
ας βγούμε στους δρόμους-εντός ή εκτός εισαγωγικών πάλι- και ας Πράξουμε
.

 Αποχαιρετώ σας  με δύο από τις  φράσεις που πέρασαν καθώς το σκεφτόμουν.


"Συνομήλικος είναι ο φόβος με το θάνατο"
~Active member , Αύριο 

"Οι μέρες της αφθονίας σας είναι μετρημένες"
~The Edukators(2004),
εδώ και κεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου